Veilig spelen in de afgesloten speeltuin

15 april 2020

Per direct bieden we deze prachtige plek aan om kinderen een veilig speelmoment te geven.
Er zijn extra openingstijden voor gezinnen met een kind/jongere met een beperking. Voorafgaand elk speelmoment is er een schoonmaak ronde en een schoon toilet. Er is beheer aanwezig die kan helpen met het gebruik van de rolstoelschommel.

Dit kan dankzij Fonds Kind en Handicap!

Dien je aanvraag voor een speelmoment in door een mail te sturen naar verhuur@degibraltar.nl Meld bij je aanvraag je naam, mail en telefoonnummer en met hoeveel mensen je komt.

UPDATE: het project loopt nog de hele zomer door. Wil je als familie met een kwetsbaar kind een speelvriendje of opa en oma meenemen omdat er zo lekker veel ruimte is om afstand te houden? Dat kan natuurlijk ook! We hebben tijdens de zomervakantie te kort aan vrijwilligers. Op zondag prove spelen lukt in deze periode niet.

We houden 1,5 uur per familie aan.
Op Zondag tussen:
09:30 – 11:00
11:00 – 12:30
12:30 – 14:00
14:00 – 15:30
15:30 – 17:00
17:00 – 18:30
18:30 – 20:00
Van Maandag tot en met Zaterdag tussen:
17:00 – 18:30
18:30 – 20:00
Hou deze pagina in de gaten voor uitbreiding van de tijden.

Stuur je ons een mail waneer je zou willen komen?

Voel je vrij om je vriendjes en vriendinnetjes te attenderen op deze veilig spelen mogelijkheid.
Veel plezier,
Rhea en Jolanda

Hoe is het zo gekomen?
Uit het contact met de ouders van kinderen met een beperking merken wij dat juist die kinderen op het moment helemaal niet buiten spelen. Van ouders krijgen we te horen dat de rolstoelen lastig kunnen uitwijken, inhalende personen en tegenliggers houden geen rekening met de 1.5 meter afstand regel… Ook de kinderen zelf vinden het lastig om hier rekening mee te houden. Dat geeft stress en een onveilig gevoel voor de ouders. Kinderen met een beperking en ouders en andere gezinsleden wonen relatief in kleine huizen. Dit maakt het ondertussen wel behoorlijk zwaar, of zelfs onmogelijk om de dagen door te komen. Speelplekken, pleinen en parken in Amsterdam die nog wel open zijn zijn vaak te druk.
Daarom is de speeltuin op zondagen en elke avond exclusief voor deze kwetsbare doelgroep geopend. Tijdens het spelen kunnen de ouders even relaxed op een bankje zitten en de kinderen ondertussen veilig en belangrijk: VRIJ! Spelen. We hebben een noodaanvraag gedaan bij Fonds Kind en Handicap en zijn gestart. In principe loopt het project tot 1 juni. We maar sluiten langere periode niet uit.