HornbachHelpt

Persbericht: Stichting HornbachHelpt steunt kinderen met beperking.
Onbezonnen en veilig spelen, middenin Amsterdam, omringd door groen. Waar vind je zoiets nog? Simpel: bij De Gibraltar. Een vrolijke speeltuin met extra veel aandacht voor kinderen met een beperking.

Vandaag heeft HornbachHelpt er een nieuwe blokhut geplaatst. Daardoor kunnen de kinderen er hun speelgoed gemakkelijk opslaan en hebben ze nóg meer ruimte om zich volop uit te leven.

De Gibraltar in Amsterdam is een speeltuin voor de buurt, door de buurt. De drukte van de stad is er voor je gevoel ver weg: De Gibraltar bevindt zich op een groene binnenplaats. De speeltuin is voor iedereen toegankelijk, maar richt zich in het bijzonder op kinderen met een beperking. Denk bijvoorbeeld aan kinderen met autisme of een downsyndroom, of kinderen die moeite hebben met lopen. In De Gibraltar kunnen ze zes dagen per week terecht en hebben ze alle plek om veilig te spelen.

Een ruime opslagplaats “We hadden meteen een goed gevoel bij de hulpvraag van De Gibraltar”, vertelt Harry van Zanten, vrijwilliger van Stichting HornbachHelpt. “Hoe mooi is het als je iets kunt bijdragen aan zo’n bijzondere plek? Met ons team van zes vrijwilligers hebben we eerst een bankje verplaatst. We hebben het dichter bij de rolstoelschommel gezet. Daarna hebben we op de vrijgekomen plek een blokhut gebouwd. Een ruime opslagplaats voor allerlei speeltoestellen. We hebben nu al veel enthousiaste reacties gehad. Ja, dan ga je natuurlijk heel tevreden naar huis: je hebt iets gedaan voor een ander, én je hebt een leuke dag met elkaar gehad!”

Een sterk thuisgevoel Rhea Labree is samen met haar collega Jolanda Mulder verantwoordelijk voor het beheer van De Gibraltar. “Wij zijn geen grote stichting. Dat maakt het lastig om subsidie aan te vragen. Steun of donaties vanuit de omgeving spreken ook niet vanzelf: we zitten niet in het volle zicht. En doordat kinderen met een beperking vaak naar een speciale school gaan, buiten de buurt, beseft niet iedereen dat ook zíj een veilige speelplek nodig hebben. Dus het was voor ons heel bijzonder dat HornbachHelpt meteen zo enthousiast reageerde en aan de slag ging. Nu hebben we alle ruimte om onze speeltoestellen netjes op te slaan, en kunnen we een ander gebouwtje volledig gebruiken als comfortabel invalidentoilet. En de blokhut ziet er ook nog eens heel tof uit. We zijn er superblij mee, en de kinderen nóg meer!”

Over Stichting HornbachHelpt
Stichting HornbachHelpt is een onafhankelijke stichting die als doel heeft samen te bouwen aan een mooie samenleving. Dat doet de stichting door maatschappelijke projecten die gebaat zijn bij bouw-, renovatie- en/of tuingerelateerde oplossingen, te ondersteunen met inzet van vrijwilligers en materialen. De stichting met ANBI-status is opgericht in 2017. Meer informatie over HornbachHelpt is te vinden op www.hornbachhelpt.nl.