Zomervakantie activiteiten 2023

Dankzij subsidies van het NSGK en de Gemeente Amsterdam West hebben we een zomer vol verschillende activiteiten! We zijn heel trots en blij met deze prachtige zomer agenda!

Gedurende de zomervakantie zijn we volgens het volgende schema geopend: Speeltuin, speelgoeduitleen en (invalide)toilet: Maandag tot en met zaterdag van 10 tot 17 uur
Koffiesalon: Donderdag tot en met zaterdag van 10 tot 17 uur.
We zijn zelf op vakantie van 7 augustus t/m 19 augustus, gedurende deze weken is De Gibraltar gesloten!

Aftrap met paaltjesvoetbal
We trappen de zomeractiviteiten (letterlijk) af met een vrolijke middag paaltjesvoetbal met waterflessen! Op donderdag 27 juli van 13:30 tot 15:30 uur is de speeltuin het speelveld voor potjes paaltjesvoetbal. In plaats van paaltjes hebben we drinkflessen gevuld met water. Het belooft een gezellige en sportieve middag te worden!

Klei workshop
Vrijdag 28 juli van 13:30 tot 15:30 uur organiseren we een kleiworkshop. Je kan werken en spelen met Play-Doh klei, fimo klei en rivierklei!
We houden de klei graag apart van elkaar, dus staan er 3 tafels klaar met de verschillende kleisoorten.
Schuif aan en maak mooie kunstwerken van klei!

Vrije vogel sprookjescarrousel
“De koning heeft een probleem omdat in zijn land niet iedereen gelukkig is. Kom jij de koning helpen om de sprookjesfiguren op te vrolijken?”
AJTC organiseert deze zomer weer een vrije vogel sprookjescarrousel. De speeltuin wordt op zaterdag 29 juli omgetoverd tot sprookjestuin. Het Amsterdams Jeugdtheater geeft een prachtige betoverende voorstelling.
De voorstelling begint om 10:30 uur én om 14:00 uur.

Waterspektakel!
Op donderdag 3 augustus van 10:30 tot 16:00 uur is het spetteren geblazen in de speeltuin! We organiseren een heus waterspektakel en watersnoezelen.
Denk aan waterspelletjes, bellenblaasmachines, watersproeiers en nog meer!
Is het waterspektakel te druk? We hebben ook een rustig plekje waar je kan watersnoezelen.
En als klapper op de vuurpijl komt rond 13:15 uur de brandweer langs met een grote brandweerwagen Teunis! Mits ze geen brand moeten blussen natuurlijk.

We hebben er zin in, jullie ook?
Graag tot donderdag!

Muziek van Coleta and friends
Coleta and friends zullen vrolijke en bekende liedjes spelen op vrijdag 4 augustus van 11 tot 12 uur.
Jullie kennen Coleta misschien wel van de peutermuziek die ze elke woensdagochtend verzorgd. Vrijdag 4 augustus neemt ze een paar muzikale vrienden mee!

Zien we je dan?

Parcours voor autootjes door de speeltuin
Wilde je altijd al eens met je op afstand bestuurbare autootje in de speeltuin racen?
Op zaterdag 5 augustus gaan we een parcours maken door de speeltuin! We starten om 12 uur. De hele middag kan je met je eigen auto door de speeltuin racen.
Heb je geen radiografisch bestuurbaar autootje? We hebben er een aantal te leen. Kom langs en vraag naar de mogelijkheden bij de bar.

Ben je er bij? Zaterdag 5 augustus van 12 tot 16 uur!

Speurtocht door de speeltuin!
Donderdag 24 augustus kan je een speurtocht doen door de speeltuin. Er liggen speurkaarten klaar bij de hoog – laag verschoontafel in het toilet.
Het belooft een mooie zonnige dag te worden. De koffiesalon is geopend voor een drankje en versnapering.
Zien we je donderdag speuren in de speeltuin?

Roetsjen over de zeepbaan!
Op vrijdag 25 augustus staat er een zeepbaan in de speeltuin! Tussen 13:30 en 15:30 uur kan er naar hartenlust gegleden worden. Roetsj over de baan, alleen of met je vrienden! Neem een handdoek en droge kleren mee.

Klassieke muziek van Philomela
Philomela gelooft in de kracht en de schoonheid van muziek. Samen met professionele musici maken ze klassieke muziek toegankelijk voor iedereen.
Ze laten hun prachtige klanken horen op zaterdag 26 augustus van 11 tot 12 uur. Aansluitend hebben de kinderen de mogelijkheid om verschillende muziekinstrumenten te ontdekken.

Knutselmiddag donderdag 31 augustus
Knippen, plakken, kleuren, stempelen, stickeren, tekenen, het kan allemaal tijdens de knutselmiddag op donderdag 31 augustus. Tussen 12:00 en 14:30 uur staat de knutseltafel klaar. Schuif aan en knutsel mee!

Vrij bouwen met Lego Ninjago
Vrijdag 1 september van 13 tot 16 uur kunnen kinderen vrij bouwen met Lego Ninjago! Er liggen veel stukjes en poppetjes klaar om mee te spelen. Sommige bouwwerken zullen nog verder gemaakt moeten worden. Of je maakt je eigen bouwwerk!
Kom je vrijdag langs en meespelen en bouwen?

Poppenkast voorstelling
Wie kent Jan Klaassen en Katrijn niet? Een traditioneel poppenkastspel dat Egon Adel presenteert bij De Gibraltar. Op vrijdag 1 september start de voorstelling om 16 uur! Deelname is gratis.

Restaurantje spelen
Met 12 kinderen gaan we zaterdag 2 sept restaurantje spelen! Om 12 uur starten de kinderen met het maken van het menu, het voorbereiden en het maken van gerechten.
Vanaf 16 uur zijn ouders en verzorgers van de kinderen welkom om te genieten van het eten dat ze hebben gemaakt. Ook het uitserveren doen de kinderen zelf.