Oproep VU fotoproject

Het is de laatste tijd veel in het nieuws: Inclusie in de speeltuinen. Voor kinderen met een beperking is samen spelen in de speeltuin niet vanzelfsprekend. Negen van de tien speelplekken zijn voor hen niet toegankelijk. De drempel is letterlijk en figuurlijk (te) hoog… Goed nieuws dus dat daar veel aandacht voor is. Wij hopen dat de gemeente Amsterdam aangenomen moties over inclusie waar gaat maken!


Alleen drempel vrij is niet inclusief vinden wij. Dus timmeren we aan de weg en kloppen op alle deuren om medestanders te krijgen om speeltuinen te maken mét ontmoetingscentrum; mét activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn; én een aangepast toilet; én invalide parkeerplekken en ga zo maar door…

Een van de manieren waarmee we ons verhaal kunnen vertellen is de pers. Maar ook door mee te doen aan een project van de VU. 45 studenten maken in groepjes van 3 foto essay’s over inclusie. Ze doen dat met de speeltuin in de hoofdrol. 

Bij deze een oproep van die studenten met de vraag of je mee wil doen? 

Wij zijn studenten vanuit verschillende opleidingen in de Gezondheidszorg die samenwerken vanuit de Vrije Universiteit Amsterdam aan een project die geïnteresseerd is in verhalen van mensen met een beperking en vooral kinderen. Wij willen graag horen waar ze tegenaan lopen in de maatschappij, wat beter kan gaan en wat ze willen en nodig hebben van de maatschappij. Daarover willen we een verslag schrijven die zal gestuurd worden naar het buurt-huis De Gibraltar (misschien hier omschrijven wat jullie doen). Jouw verhaal zal een inspiratiebron zijn voor hun geweldige werk.

Wat wij willen is dat we niet zomaar schrijven over mensen met een beperking zonder dat we iemand met een beperking betrekken en raadplegen “Nothing about us without us”. Wij willen ook graag foto’s maken, want ons project wordt uiteindelijk een photoessay. En wij persoonlijk als groepje zouden graag het verhaal willen volgen en af gaan beelden van iemand met een beperking. Die persoon hoeft niet op de foto’s, alleen als die het zelf wilt. Ook kan die persoon helpen met uitzoeken van de foto’s en meedenken in ons proces. Het zouden foto’s kunnen zijn over wat de persoon waardeert en blij van wordt of juist van uitdagingen die worden ervaren in zijn/haar leven. Wil je ons helpen met foto’s maken? Wil je ons je verhaal vertellen?

Wil je meedoen? Stuur een mail naar ons met ja ik wil en wij nemen contact me je op.