Zondag’s Klankenspel

UPDATE:
Ook in 2023 gaat Zondags Klankenspel door!

Daar zijn we super blij mee!

Er wordt veel over gesproken: Eenzaamheid en inclusiviteit. Kinderen met een beperking leven vaak in een sociaal isolement. Stichting De Gibraltar heeft een plek aan een speeltuin die geschikt is voor kinderen in een rolstoel en kan door de activiteiten te organiseren vriendschappen stimuleren. Door dit met regelmaat te doen ontstaan er langdurige vriendschappen tussen de kinderen maar tussen de verschillende families. We zijn blij met de samenwerking met Ingeborg Pop. Samen kunnen we aan de wens voldoen en invulling geven aan de behoefte van de families in ons netwerk. In 2021 schreven we samen met Ingeborg Pop het eerste Klankenspel plan en na een succesvol eerste jaar met hindernissen – zoals lockdown in covid tijden – zijn we heel blij om te vertellen dat we ook in 2023 doorgaan!

aanmelden kan via deze pagina: degibraltar.nl/agenda

Zondag’s Klankenspel in de Gibraltar
Zondag’s klankenspel is een interactief muziekavontuur voor kinderen vanaf 2 jaar met een verstandelijke of lichamelijke beperking georganiseerd door Stichting De Gibraltar en ontwikkelt door Pop en Theater Ingeborgpop. Aan de hand van wisselende thema’s, bieden wij op een vaste zondag in de maand, voor twee groepen een muzikale belevingsactiviteit aan. Interactieve muziek, spel en knutselen zorgen voor een totaalbeleving waar ouders en kinderen samenkomen en met elkaar in contact raken.

Het programma

Stichting De Gibraltar organiseert Muziek op Zondag een jaar lang op iedere tweede zondag van de maand en bestaat uit twee dagdelen met muziek belevingen. Er is een groep van 10.30 uur tot 12.30 uur en van 14:00 uur tot 16:00 uur. Het programma wordt zoveel mogelijk afgestemd op de ontwikkelingsniveaus van de kinderen uit de twee verschillende groepen.

De start is een muzikaal welkom en de deelnemers worden persoonlijk begeleidt in een muzikale reis door het programma. Plezier maken, contact maken en het bij elkaar brengen van kinderen en ouders staat centraal. Veilig en intiem.

Ingeborg daagt ouder en kind uit om samen te zingen, te luisteren, te bewegen, te spelen met instrumenten en plezier te beleven. Gedurende activiteiten zet ze ‘Beleving In Muziek’ in. Dit zijn ervaringsgerichte activiteiten waarin de zintuigen worden aangesproken. Ingeborg maakt gebruik van verschillende materialen en muziek om de kinderen de kans te geven om  tot rust of tot actie te komen. Alles is gericht op beleving en het maken van contact. Een verbindende sensatie die iedereen op een eigen niveau beleeft.

Samenwerkingsverband

Zondag’s klankenspel is een samenwerking tussen Stichting De Gibraltar en Pop en Theater Ingeborgpop.

Dankzij deze fondsen is zondags klankenspel mogelijk gemaakt in 2021 en 2022: