4 en 5 mei 2024

“We doen graag mee met bijzondere activiteiten samen met lokale en landelijke inititatieven.”

Tijdens 4 en 5 mei staan we stil bij de vergeten slachtoffers, mensen uit de psychiatrie en gehandicaptenzorg die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn overleden. 

Op 4 mei herdenken we de vergeten slachtoffers. Leven en dood van deze groep verdient erkenning. Het waren mensen die aan zorg waren toevertrouwd en zij horen erbij. Voorafgaand vragen we kinderen om tekeningen te maken. Deze worden rondom 4 mei tentoongesteld in De Nieuwe Boekhandel aan de Bos en Lommerweg. 

Op zaterdag 4 mei willen we in buur-thuis De Gibraltar een bloemenkrans maken samen met de kinderen uit de speeltuin. Stichting De Gibraltar is onderdeel van de herdenking die plaatsvindt in de Boomkerk om aandacht te geven aan deze groep vergeten slachtoffers. We lopen mee met de stoet naar het beeld van de zittende vrouw (op de Bos en Lommerweg). Hier willen we de bloemenkrans neerleggen die de kinderen hebben gemaakt. 

Op zondag 5 mei organiseren we een vrijheidsmaaltijd bij Stichting de Gibraltar, met aansluitend een creatieve activiteit waar we gaan mozaïeken. We zullen in de middag gezamenlijk de tafeltjes van Stichting De Gibraltar weer kleur geven.

zaterdag 4 mei
11:00 – 15.00 De bloemenkrans maken voor Dodenherdenking Buur-thuis De Gibraltar
12.00 – 14.00 Tekeningen maken bij het herdenkingsmonument De Zittende Vrouw op de hoek Egidiusstraat en Bos en Lommerweg (i.s.m. De Nieuwe Coöperatieve Boekhandel)
18:45 – 19:15 Herdenkingsdienst in de Boomkerk
19:30 – 20:30 Dodenherdenking bij het herdenkingsmonument

zondag 5 mei
13.00 -13:30 Vrijheidslunch: Neem wat lekkers mee!
13.30 -15.30 Werk mee aan De Gibraltar mozaïek tafel
meer info: degibraltar.nl/4-en-5-mei en vergetenslachtoffers.nl